sunnuntai 1. toukokuuta 2011


Huhtikuun viimeisen viikon kuulumisia!

Agilityä ja metsälenkkejä, siinä on tiivistettynä meidän viime viikon ohjelma. Tiistaina oli Hipun treenit. Hippu on ihan täysillä mukana, mutta väsyy henkisesti tosi nopeasti ja silloin vaan haukkuu eikä varsinaisesti etene esteeltä toiselle vaan seuraa vaan mua.

Torstaina oli Nyytin treenit ja Nyyti on hyvä, kunhan minä vaan malttaisin ohjata jokaisen esteen. Nyytin treenien jälkeen koulutin ensin ja sitten kävimme lenkillä, jonka jälkeen oli Hipun ja Boogien vuoro. Ilmeisesti Hippuun saa lisää vauhtia, kun se odottaa autossa pari tuntia, koska nyt oli tosi hyvä vauhti. Tein Hipun kanssa vain vähän, ettei Hipulla menisi kuppi taas nurin.

Boogien kanssa tein hypyn takaakiertoharjoitusta siten, että laitoin siivekkeen taakse lelun ja lähetin Boogien sinne. Viime viikolla ekoissa treeneissä se ei oikein vielä tajunut ideaa, mutta nyt meni vauhdikkaasti lelulle. Tein molemmille puolille kolme kertaa. Sitten kokeilimme putkea: vein lelun suoran putken toiseen päähän ja lähetin Boogien putkeen. Uskomatonta! Tämä oli vasta toinen kerta, kun teimme putkea ja vauhdilla mentiin. Ensimmäisellä kerralla Juuso heilutti lelua putken toisessa päässä, mutta nyt Boogie juoksi vauhdilla putkeen, vaikka lelu oli paikallaan. Teimme muutaman kerran tätä ja lisäsin hiukan etäisyyttä putkeen ennen kuin lähetin sen. B. meni joka kerta vauhdilla putken läpi. Uskomaton jätkä, luotu agilityyn. Se on aina ihan täpönä, kun teen sen kanssa jotain.

Tämän viikon uusi asia on myös paikallaan pysyminen ja siitä vapautuminen. Teemme harjoitusta joka päivä ruokakupilla ja ulkona, kun lasken sen vapaaksi. Aluksi se tuntui tosi vaikealta, mutta nyt onnistuu jo n. 5-10 sekunnin odotus. Aikaa lisäämme pikkuhiljaa.

Eilen tuli Boogiella 14 viikkoa täyteen ja tänään punnituksen tulos oli 6,1 kg.

2 kommenttia:

  1. Mä hämmästyn aina uudestaan ja uudestaan teidän ja meidän terrieriparin samankaltaisuudesta! JuJu on NIIIN sama kuin Hippu! Eilen tosiaan joutui pari tuntia kököttämään autossa ennen treeniä ja into oli ihan tapissa! Sellaista haukkumisen määrää en ole ennen kuullut JuJun kurkusta. Ja sitten tuo nopea väsähdys ja kaikki. Miten voi olla noin sama!?

    VastaaPoista
  2. Outi, tosiaan nuo kakkoset on niin samanoloisia. Hippu ei tosiaan kestä toistoja, väsähtää henkisesti ja sitten alkaa vaan haukkumaan mulle eikä katso yhtään eteenpäin tai toinen vaihtoehto on, että menee ihan hitaaksi. Todellista taiteilua sen kanssa. Hipulla on melko hyvä vauhti, mutta ilman lelua ei jaksaa mennä koko rataa hyvällä vauhdilla. Ei siis innosta lähteä kisaamaan sen kanssa.

    VastaaPoista