maanantai 11. toukokuuta 2009

Nyyti ja Hippu luonnetestissä 3.5. 2009

Olipa todella mielenkiintoinen tapahtuma. Alla Nyytin ja Hipun tulokset ja tuomareiden kommentit (kirjattu videosta). Molemmat koirat ovat hieman pehmeitä, ja toimintakyky on kohtuullinen. Taisteluhalu oli Nyytillä suuri ja Hipulla kohtuullinen. Nyyti puolusti itseään yksin ollessaan, vaikka ei ollutkaan agressiivinen, Hippu ei sen sijaan puolustanut itseään lainkaan. Hippu muutenkin haki minusta kovasti turvaa.

Nyyti:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +3 suuri
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausupelottomuus +++ laukausvarma

Tulos 152 pistettä

Tuomarin kommentteja:
Alussa näkyi, että Nyyti tuli varovaisesti paikalle, mutta riemuitsi sitten ympäriinsä.
Pientä muistia oli ikäviin juttuihin, mutta aika hyvin tempperamenttinsa kautta kuittaa ne, esittää kovempaa, kun oikeastaan onkaan. Nyyti on erittäin vilkas. Hermoissa ei ole mitään vikaa, se on hieman rauhaton ja rauhattomuutenahan kuormittuminen näkyi. Taisteluhalu on suuri, se on se moottori. Nyyti vääntää taistelun vähän joka paikkaan ja räkyttää ja sitä kautta menee eteenpäin. Emännän puolustamisessa Nyytillä oli pieni halu (pysyi suunnassaan), vaikka ei se tosissaan ollut, mutta eihän tässä haettu kykyä vaan halua. Nyyti puolustaa itseään kohtuullisesti, mutta ei ollut agressiivinen.
Toimintakyky kaikenkaikkiaan kohtuullinen. Se on sitä rohkeutta ja rohkeutta jatkaa järkevää toimintaa keskeytyksettä. Pieniä vaikeuksia oli kelkalla voittaa pelko rohkeuden kautta ja aluksi myös pimeässä tilassa.
Kaikenkaikkiaan testi meni hyvin ja plussan puolelle. Mainio vauhdikas pakkaus, tulee tunne, että tuon kanssa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Tuomarit: Lea Kilpeläinen ja Tarja Matsui


Hippu:
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne 35 +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys 15 +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausupelottomuus ++ laukauskokematon
Tulos 140 pistettä


Tuomarin kommentteja:
Hippu oli tuomarin mielestä erittäin kaunis, mutta siitä ei saanut pisteitä, erikoismaininnan tosin.
Laukausuvarmuus oli kokematon, hieman reagoi, mutta ei sen kummempaa. Luoksepäästävyydessä ei todellakaan ongelmia, Hippu on luoksepäästävä, hyväntahtoinen ja avoin. Koiran kovuus on +1, hieman pehmeä, ja se näkyi vähän joka paikassa, viimeksi pimeässä huoneessa, pikkuisen hidasti vauhtia siellä. Hipun vilkkausaste on kohdallaan, se on ihanne +3, on hyvin oikea-aikaisesti, oikeasuuntaisesti mukana asioissa, tervehenkistä mukanaoloa. Vähän kuormittui testin aikana, mutta pysyi hyvin kasassa. Hyvin kuvasti kuormittumista tuo pieni läähättäminen. Koiran taistelutahto on +2, kohtuullinen. Hyvät tapporavistukset, mutta sitkeä kamppailu puuttui, että puurtaisi sillä. Kelkalla jaksoi kyllä aikansa räkyttää, ei siinä mitään, se on sen moottori joka tapauksessa. Pieni puolustushalu oli nähtävissä, piti kontaktin, mutta väisti hyvin. Terävyys; ei noussut yksin seinällä ihmistä vastaan, tärkeää kuitenkin, että se on kaveri, kun uhka on ohi. Toimintakyky näillä näytöillä on pieni -1. Hipulla oli kelkalla erikoiskokeessa vaikeuksia päästä perille hommasta ja voittaa pelko. Kelkalla katsotaan nimenomaan kuinka nopeasti kelkan pysähtymisen jälkeen koira voittaa pelkonsa ja keskeytyksettä jatkaa toimintaa ja kyllähän siinä aikamoista viivettä oli. Sama pimeässä oli vähän ongelmia. Kuitenkin nähtiin pitkin matkaa, että kyvytön Hippu ei missään tapauksessa ole. Loppupisteissä plussan puolella oli 155 pistettä ja miinuksen puolella 15 eli yhteensä 140.
Tuomarit: Lea Kilpeläinen ja Tarja Matsui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti