lauantai 28. maaliskuuta 2009

Niina-Liina Linnan treenit 28.3.

Nyyti oli taas todella tohkeissaan menossa radalle. Olen huomannut, kun otan ennen radalle menoa kunnolla kontaktin Nyytiin, ja teen sen kanssa esim. pujottelua jalkojen välista, niin Nyyti keskittyy paremmin. Aluksi Nyyti meinasi varastaa, mutta palautin sen, ja sen jälkeen se pysyi hyvin. Ensimmäisellä kerralla ohjasin löysästi, ja Nyyti meni putkeen puomin sijasta. Toisella kerralla alku meni hyvin kepeille saakka, jolloin tapani mukaan hätäilin. Kun otin rauhallisesti, ehdin hyvin viedä Nyytin kepeille asti, ja kepeille sisäänmeno onnistui hyvin. Seuraava ongelma tuli hypyn 8 jälkeen, missä tein twistin. Nyyti jäi koko ajan mun selän taakse ja sain tosissani tsempata, että sain sen mukaani. Tämän jälkeen kepeille vienti putkesta onnistui hyvin, Nyyti ei vilkaissutkaan vieressä olevaa hyppyä. Sen sijaan hyppyjen 13 ja 14 välissä en aluksi onnistunut vetämään Nyyti tarpeeksi. Huomasin lopulta, että vaikka olinkin tuossa Nyytin takana ja käänsi sille selän, sain sen hyvin vedettyä ja sen jälkeen työnnettyä seuraavalle hypylle. Loppu menikin sitten ok, tosin loppusuoralla olisin saanut olla nopeampi.

Harjoittelimme muutaman kerran ongelmakohtia ja lopuksi sain tehtyä nollaradan. Se on tavoitteenakin; treeneissä nollarata. Pitäisi tietty nostaa rimaa, ja saada se nolla ensimmäisellä yrityksellä.

Ninnu neuvoi, että ensimmäinen harjoitus kannattaa tehdä niin kuin tekisi kilpailuissakin, ja sitten vasta aletaan tekemään vaihtoehtoisia ohjauksia. Näin saa itsevarmuutta ohjaamiseen.

Kokeilimme myös uutta juttua putkelta 16 hypylle 17: seisoin ihan riman takana ja kutsuin Nyytiä, ja väistin vasta kun se oli jo hyppäämässä. Pitää vain todella pitää kädet edessä ja ohjata ja malttaa odottaa koiraa. Tuossa kohtaa ohjaus ei ollut järkevä, koska hidasti Nyytin menoa, mutta täytyy pitää mielessä.
Tosi kivaa oli taas tänään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti